Forfatter: merete.heggernes@gmail.com

Har du en kunstsamler i magen?

Visste du at Bergens største kunstgalleri for internasjonal samtidskunst ligger på Kalfaret? Galleri S.E ble opprettet i 1995 av Sjur og Elin Nedreaas og er et av de mest kjente privateide galleriene i hele Norge. Her finner du verk av DOLK og mange andre spennende kunstnere.  Kenneth G Wikdahl som også er medlem av Tendens Social, driver galleriet og har mange fasinerende historier å fortelle fra det litt mystiske kunstfeltet. Ja, for det er litt mystisk og litt skummelt. Høykultur liksom. Men Kenneth sier at alle kunstsamlere har startet et sted, begynt i det små, både finansmessig og formatmessig. Så har du en kunstsamler i magen, ikke vær redd for å oppsøke et galleri. Kenneth tar deg gjerne imot på Galleri S.E, og nei… du MÅ ikke kjøpe noe. Kunstfolk elsker folk som elsker kunst, så om du bare vil ta en titt, så er det heeelt greit:)

Du kan også følge galleriet på Facebook.

galleri se galleri

gallerie se

Nordnes-idyll

I siste utgave av Tendens får vi komme innenfor dørene hos Stine og Kjetil, som endelig har funnet drømmehjemmet sitt på Nordnes. Det er noen hjem man bare umiddelbart får godfølelsen i, og dette er definitivt et av dem.

Før jul ringte Kjetil til meg for å høre om jeg holdt ord… Om jeg fremdeles kunne stå for det vi hadde snakket om på reunion-festen, russ-96? Djesus, tenkte jeg. Og før jeg fikk sjangs til å rekonstruere kvelden og alle samtalene mine, så sa han. «Ja, for du sa jo vi kunne ringe deg hvis vi ville ha hjelp til interiør-ting når vi skal pusse opp.» Yey, tenkte jeg. Etter noen møter i oppussingskaoset på Nordnes, noen runder i butikker og noen timer med nesen dypt ned i allverdens interiørmagasiner, leverte jeg fra meg (ut av bilvinduet, på Klosteret, en mørk og regnfull kveld) det man trygt kan kalle et meget hjemmesnekret moodboard. «Moodboard??» Sa Kjetil, totalt uvitende om at det er det, det heter på bransjespråket, når man oppsummerer forslag til valg av farger, materialer, produkter og inspirasjonsbilder. ÅÅÅkey, tenkte jeg. Og følte meg egentlig ganske profesjonell. Jeg ble veldig varm om hjertet og ikke rent lite stolt da jeg ble invitert ned til Kjetil og Stine på besøk i nyoppusset hjem, og kunne konstatere; moodboardet hadde gjort sin misjon.

Ønsker du, eller kjenner du noen som kunne tenke seg, en sparringspartner eller veileder for et interiørprosjekt? Bare ta kontakt! Jeg hjelper gjerne, og kan tilby et langt rimeligere alternativ til etablerte interiørkonsulenter.

Se de lekre bildene som Gunn Monsen tok til reportasjen i Tendens:

Verkstedsgaten Tendens April 17-2 Verkstedsgaten Tendens April 17-5 Verkstedsgaten Tendens April 17-9 Verkstedsgaten Tendens April 17-16 Verkstedsgaten Tendens April 17-22 Verkstedsgaten Lav oppløsning-15

Mine favoritter no. 2

Det er våres og min inspirasjon går i grønt!

Jotun Lady Minty breezeminty breeze

 

Jotun Lady prismegrønnprismegrønn

 

every day balanceJotun Lady Everyday balance           grønn marmor Grønn marmor

grønne palmer

grønnt

Ta shoppingen til nye høyder

De fysiske butikkene trues av nettbutikkene, og for å overleve digitaliseringen må man tørre å tenke nytt. Butikkene må tilby noe mer til kundene sine. En følelse, en opplevelse, en personlig service som datamaskiner ikke kan levere. Se bare på disse fantastiske eksemplene! De er nærmest som kunstutstillinger å regne.

Normann Copenhagen har gjort kjelleren i sin egen conseptstore totalt rosa. Her er det interiøret som setter rammene og produktene blir valgt deretter. The apartment er konseptet hvor en leilighet fungerer som showroom for produkter til hjemmet.  Alt fra kunsten på veggene, til putene i sofaen er til salgs og kan bli dine. &tradition har valgt å bruke et gammelt fabrikklokale til å vise alle sine produkter. I the village, som både er majestetisk og rå, kommer de lekre møblene, lampene og teppene virkelig til sin rett!

 

149258_Normann10_Normann_Copenhagen_PR_foto

the apartment

&tradition

the village

Layered lanserer møbelkolleksjon!

Jeg har tidligere skrevet om de nydelige teppene fra Layered. Nå utvider de sortimentet sitt og lanserer en hel del like nydelige møbler. Liker du en litt dekadent stil og er inspirert av epoken med Art Deco, så er dette noe du bør sjekke ut! Personlig synes jeg det er utrolig flott å kombinere disse elegante og kontinentale elementene med den skandinaviske minimalismen.

Sjekk ut nettsiden her: http://layered.no/

Bildene er hentet fra den svenske magasinet Residence, FOTO: TOBIAS LUNDKVIST

layered 2 layered 3 layered layrede

 

Den perfekte bysykkelen er fra IKEA

Ikke bare er designet en innertier, men det at den er helt ensfarget og strippet for alle mulige prangende logoer, at bagasjebrettet og kurven foran på sykkelen har innslag av lyst skandinavisk tre, at det finnes mer sykkelstæsj man enkelt kan feste på, gjør at denne lekre saken her havner øverst på min ønskeliste! ikeasykkel

Mine favoritter no. 1

Oslodeco

Oslodeco er den perfekte blandingen av nettmagasin og nettbutikk. Her får du inspirerende redaksjonelle saker og på samme side får du anledning til å kjøpe produktene du nettopp har sett så himla inspirerende bilder av. Rett og slett et genialt konsept!

Personene bak Oslodeco er Live Brekke, Miriam Brenne Karlsen, Gry Johannessen og Ida Engström Leivestad. Med denne kvartetten, som har bakgrunn fra blant annet interiørmagasin og agenturbransjen, ligger alt til rette for at dette kan bli skikkelig bra!

Sjekk ut Oslodeco her!

oslodeco

Bildet er hentet fra nettsiden til Oslodeco.

Tendens – Bergens eget designmagasin

Tendens er magasinet som tar pulsen på det som skjer på design-fronten i Bergen. Med Trude Vaaga i spissen er vi en liten gjeng som bidrar til at dette magasinet fylles med godt innhold seks ganger i året. Tendens er nå heldigitalt, og i tillegg til selve magasinet, så er det også en blogg som jeg anbefaler å følge med på. I forrige utgave skrev jeg om butikken LOT333. En veldig kul butikk i Bergen med en utrolig kul bakgrunnshistorie. Har du ikke lest saken sier du? Ja, da kan du bare klikke deg inn på Tendensnett.no, siste utgivelsen, juleutgaven, ligger øverst til høyre. Magasinet er ellers fylt med annet julelesestoff, blant annet juleønskene til oss i redaksjonen. God jul!

 

 

lot333   lot-333-4    lot-333-5   lot-333-6 lot-333-1

Jul med Karen Blixen

Hvert år kommer det et nytt tilskudd i julekolleksjonen, og for hvert år utvides samlingen til alle de som har gjort dette til sin egen juletradisjon, og gå til anskaffelse av årets julepynt fra Karen Blixen. Jeg kjøper ikke massevis av ny julepynt hvert år. Jeg liker å sette frem den pynten jeg har hatt med meg i alle år, så supplerer jeg heller med mye lys, røde roser og kristtorn. Men fra nå av kommer det i hvert fall inn en ny ting hver jul. Jeg venter i spenning på neste års julepynt fra Karen Blixen.

 

katren-blixen-7 karen-blixen-7                                    karen-blixen-6   karen-blixen-1  karen-blixen

Bildene er hentet fra Rosendahl, som er produsent og hovedsponsor for Karen Blixen Museet i Rungstedlund. For hver solgte julepynt går et fast beløp til museet for å finansiere utstillinger der.

Loading...
X