Kategori: designnyheter

Nordnes-idyll

I siste utgave av Tendens får vi komme innenfor dørene hos Stine og Kjetil, som endelig har funnet drømmehjemmet sitt på Nordnes. Det er noen hjem man bare umiddelbart får godfølelsen i, og dette er definitivt et av dem.

Før jul ringte Kjetil til meg for å høre om jeg holdt ord… Om jeg fremdeles kunne stå for det vi hadde snakket om på reunion-festen, russ-96? Djesus, tenkte jeg. Og før jeg fikk sjangs til å rekonstruere kvelden og alle samtalene mine, så sa han. «Ja, for du sa jo vi kunne ringe deg hvis vi ville ha hjelp til interiør-ting når vi skal pusse opp.» Yey, tenkte jeg. Etter noen møter i oppussingskaoset på Nordnes, noen runder i butikker og noen timer med nesen dypt ned i allverdens interiørmagasiner, leverte jeg fra meg (ut av bilvinduet, på Klosteret, en mørk og regnfull kveld) det man trygt kan kalle et meget hjemmesnekret moodboard. «Moodboard??» Sa Kjetil, totalt uvitende om at det er det, det heter på bransjespråket, når man oppsummerer forslag til valg av farger, materialer, produkter og inspirasjonsbilder. ÅÅÅkey, tenkte jeg. Og følte meg egentlig ganske profesjonell. Jeg ble veldig varm om hjertet og ikke rent lite stolt da jeg ble invitert ned til Kjetil og Stine på besøk i nyoppusset hjem, og kunne konstatere; moodboardet hadde gjort sin misjon.

Ønsker du, eller kjenner du noen som kunne tenke seg, en sparringspartner eller veileder for et interiørprosjekt? Bare ta kontakt! Jeg hjelper gjerne, og kan tilby et langt rimeligere alternativ til etablerte interiørkonsulenter.

Se de lekre bildene som Gunn Monsen tok til reportasjen i Tendens:

Verkstedsgaten Tendens April 17-2 Verkstedsgaten Tendens April 17-5 Verkstedsgaten Tendens April 17-9 Verkstedsgaten Tendens April 17-16 Verkstedsgaten Tendens April 17-22 Verkstedsgaten Lav oppløsning-15

Ta shoppingen til nye høyder

De fysiske butikkene trues av nettbutikkene, og for å overleve digitaliseringen må man tørre å tenke nytt. Butikkene må tilby noe mer til kundene sine. En følelse, en opplevelse, en personlig service som datamaskiner ikke kan levere. Se bare på disse fantastiske eksemplene! De er nærmest som kunstutstillinger å regne.

Normann Copenhagen har gjort kjelleren i sin egen conseptstore totalt rosa. Her er det interiøret som setter rammene og produktene blir valgt deretter. The apartment er konseptet hvor en leilighet fungerer som showroom for produkter til hjemmet.  Alt fra kunsten på veggene, til putene i sofaen er til salgs og kan bli dine. &tradition har valgt å bruke et gammelt fabrikklokale til å vise alle sine produkter. I the village, som både er majestetisk og rå, kommer de lekre møblene, lampene og teppene virkelig til sin rett!

 

149258_Normann10_Normann_Copenhagen_PR_foto

the apartment

&tradition

the village

Mine favoritter no. 1

Oslodeco

Oslodeco er den perfekte blandingen av nettmagasin og nettbutikk. Her får du inspirerende redaksjonelle saker og på samme side får du anledning til å kjøpe produktene du nettopp har sett så himla inspirerende bilder av. Rett og slett et genialt konsept!

Personene bak Oslodeco er Live Brekke, Miriam Brenne Karlsen, Gry Johannessen og Ida Engström Leivestad. Med denne kvartetten, som har bakgrunn fra blant annet interiørmagasin og agenturbransjen, ligger alt til rette for at dette kan bli skikkelig bra!

Sjekk ut Oslodeco her!

oslodeco

Bildet er hentet fra nettsiden til Oslodeco.

Eleganse og dekadanse med tepper fra Layered

Ønsker du å tilføre hjemmet ditt eleganse og dekadanse? Den rette hotellfølelsen får du med tepper fra Layered. Malin Glemme fra Stockholm lager de vakreste teppene du kan tenke deg! Dempede mønstre og farger kombinert med eksklusiv materialbruk gjør at de oser av kvalitet. Jeg får assosiasjoner til store parisiske herskapsleiligheter i art-decoens navn. Bare se på disse nydelige bildene som er hentet fra Layered sin hjemmeside.

layered-1layered-2layered-3layered-4layered-5layered-6

 

Lisa at Roomdesign

Lisa, som eier og driver interiørdesignbyrået Roomdesign, arrangerer et hyperaktuelt stylingevent på onsdag. Styling med planter er tema, og ingenting er vel mer i vinden enn palmer og andre grønne vekster nå om dagen. Meld deg på her http://www.roomdesign.no/kurs/

Jeg kommer, og håper å se deg der også:) Og forresten, Lisa er verdt turen i seg selv! Denne damen er gull!

lisa

Foto: Gunn Monsen, for Tendens.

 

 

Hør her Bergensere! Rainydays are here

Som vanlig plasker det ned i denne byen vår, og man har ikke annet valg enn å ha kle seg sånn noenlunde etter været. Men det trenger ikke være allværsjakke og Ilse Jakobsen støvler av den grunn… Altså, ikke et vondt ord om noen av delene… Ilse Jakobsen har gjort en flott jobb på design og brukervennlighet, men det har vel gått litt inflasjon i de støvlene…Allværsjakker er absolutt nødvendig innimellom, men la oss være ærlig, det er ikke helt maks til skjørt eller skinntights eller smale jeans eller lang strikkis eller dressjakke eller ankelstøvletter eller pumps … ja, det passer i grunnen ikke til så veldig mye bortsett fra når man er i det sporty hjørnet, eller hur? Derfor blir jeg så himla glad når jeg finner regntøy og støvler som ser kule ut og som holder meg tørr! I fjor kjøpte jeg en regnponcho fra Rains, det tror jeg er den beste investeringen jeg har gjort på lenge.  Den kan jeg slenge utenpå det meste, den tar liten plass i vesken og jeg slipper å se ut som en snusfornuftig speiderjente Og nå, nå har jeg fått øynene opp for de fineste støvlene! De skal lanseres i januar og da får du tak i dem på Lysthuset på Os . De heter Rainydays Oslo og de skal sitte på foten min på alle rainy days to come!

Hjemmeside: http://styleagency.no/

Instagram: https://www.instagram.com/styleagency.no/ og @rainydays.no

 

rainydays 3 rainydays 4 rainydays 2

 

Kaibosh Love

Alle mennesker har en historie. Noen mer spennende og romantisk enn resten. Her er en av de historiene.

Julen 2001. Engelske Michelle har meldt seg på språkkurs i Frankrike. Hun vil forbedre fransken sin og tenker at språkskole i vakre Bordaux vil bli en fantastisk opplevelse. Hun liker å ta sjanser, gjøre egne og utradisjonelle ting. Språkkurs i Bordaux i julen, helt alene, er for Michelle forlokkende og en helt glimrende ide. Det var det dessverre ikke så mange andre som syntes, og det som Michelle trodde skulle bli et eventyr med nye internasjonale bekjentskaper. Interessante mennesker. Annerledes mennesker. Som velger å feire julen på denne måten. Blir heller et nitrist møte med en folketom språkskole som ikke kunne tilby annet enn et opphold hos en gammel dame. Et stykke utenfor Bordaux. Hjemmeundervisning. Alene. I julen.

Et par måneder tidligere hadde Michelle truffet en interessant kar. Han var fra Norge. Han drev med design og brilleproduksjon. Akkurat nå var han i Kina på forretningsreise. Michelle og Helge tekstet litt frem og tilbake. Og Helge forstod at Michelle var alene i Bordaux. Hos en gammel dame. Et stykke utenfor Bordaux. Han skrev: «Jeg kommer!»

Julaften 2001. Michelle og Helge på midnattsmesse i Bordaux. Snøen laver ned i store filler. Som et flossteppe legger de seg på de store, gamle, ærverdige steinbygningene. Lysene fra franske julepyntede hjem sender et gyldent slør ut på de brosteinsbelagte gatene. Michelle og Helge pakker seg inn i ullfrakkene sine og ender opp på en bar. Alene, men sammen. I julen.

Det er her det starter. Denne julaften. På denne baren, i denne byen. De prater og prater og finner ut at de er like. De finner hverandre. Endelig kan de si drømmene sine høyt uten å dømmes. De snakker om å skape noe sammen, flytte sammen, reise sammen. Hjem til Helge. Hjem til Norge. Helge som har jobbet med briller, design og produktutvikling i mange år, Michelle som har lang erfaring med markedsføring av store internasjonale brands. De kunne få til noe sammen. De utfyller hverandre. De drømmer stort og de starter arbeidet med å få drømmen til å bli sann.

Foto: Tove Lise Mossestad

BB2R7010-1 BB2R7040-1-2 BB2R7043-1 BB2R6985-1 BB2R7078-1-2 BB2R7097-1

 

Syveren monokrom!

Syveren – stoler kan være så mangt. De finnes i utallige farger. Lakket og beiset. Mine favoritter er de som er beiset slik at strukturen i treverket blir synlig. I tillegg kan man også nå få andre stolbein enn de i krom. Jeg synes de får et helt nytt uttrykk – mer elegant rett og slett. Favoritten min har sortbeiset sete og sortlakkerte stolbein. Say hello to Syveren monokrom.

syveren monokrom sort

Superlekker i andre farger også!

syveren monkrom flere farger

 

 

COS + HAY = To bord

Liker du det du finner i COS butikkene, så liker du mest sannsynlig det du finner i HAY butikkene. I mange år har de samarbeidet, ved at COS har brukt HAY – produkter i utstillingen sine. Begge designkonseptene deler mye av den samme estetikken. Det skandinaviske og rene, men ofte med et overraskende element. Nå går de sammen om et møbelprosjekt. Dvs. to bord. Må si jeg ble litt skuffet over at det var en såpass minimal minikolleksjon, men til gjengjeld er de ganske kule, og garanterer  høy UMF – faktor til stuen din. cos og hay

hay

Loading...
X