Kategori: livsstil

Lisa at Roomdesign

Lisa, som eier og driver interiørdesignbyrået Roomdesign, arrangerer et hyperaktuelt stylingevent på onsdag. Styling med planter er tema, og ingenting er vel mer i vinden enn palmer og andre grønne vekster nå om dagen. Meld deg på her http://www.roomdesign.no/kurs/

Jeg kommer, og håper å se deg der også:) Og forresten, Lisa er verdt turen i seg selv! Denne damen er gull!

lisa

Foto: Gunn Monsen, for Tendens.

 

 

Store fliser er det store!

Big and beautiful! Store fliser kombinert med malte vegger gir et rolig og rent uttrykk.  Legg merke til nisjen som er malt i en mørk farge. Lekkert.

bad store fliser

Bildet er hentet fra bloggen Creativemind http://colorfulinteriordesign.blogg.no/1448543750_smarte_lsninger_for_s.html

 

mmmmm

Endelig har pepperkakene fått melis og nonstop på seg, og jeg kan begynne å lesse på med blåmuggost. Det er den beste komboen som finnes! Trefjølen er fra Rosendahl.

2015-12-21 10.31.11

Old – but still shiny and beautiful

Disse julekulene. Som jeg forsiktig pakker opp hvert eneste år. Omtenksomt innsvøpt i papir hver og en. Livredd for at enda en skal knuse. De er jo så skjøre og tynne. Så gamle at de sirlige mønstrene er slitt av. Men fremdeles er de skinnende blanke. Som små skatter. Små fargeklatter. Jeg tør ikke henge dem opp på treet, der små barnehender får fritt spillerom, der de drukner blant alle andre julekuler, kremmerhus, hjerter, glitter og lys. Nei, disse må henge høyt og alene. Høyt for at alle skal se dem, høyt for at ingen skal få tak i dem, alene for at ingen skal stjele oppmerksomheten de fortjener. Disse julekulene. Snart skal de pakkes ned igjen. Omtenksomt skal de svøpes inn i papir hver og en. Så skal de få hvile et helt år. Men først skal de spre nostalgi og julestemning. Høyt, høyt oppe.

2015-12-21 10.04.00 2015-12-21 10.04.09 2015-12-21 10.04.21 2015-12-21 10.04.30

Kaibosh Love

Alle mennesker har en historie. Noen mer spennende og romantisk enn resten. Her er en av de historiene.

Julen 2001. Engelske Michelle har meldt seg på språkkurs i Frankrike. Hun vil forbedre fransken sin og tenker at språkskole i vakre Bordaux vil bli en fantastisk opplevelse. Hun liker å ta sjanser, gjøre egne og utradisjonelle ting. Språkkurs i Bordaux i julen, helt alene, er for Michelle forlokkende og en helt glimrende ide. Det var det dessverre ikke så mange andre som syntes, og det som Michelle trodde skulle bli et eventyr med nye internasjonale bekjentskaper. Interessante mennesker. Annerledes mennesker. Som velger å feire julen på denne måten. Blir heller et nitrist møte med en folketom språkskole som ikke kunne tilby annet enn et opphold hos en gammel dame. Et stykke utenfor Bordaux. Hjemmeundervisning. Alene. I julen.

Et par måneder tidligere hadde Michelle truffet en interessant kar. Han var fra Norge. Han drev med design og brilleproduksjon. Akkurat nå var han i Kina på forretningsreise. Michelle og Helge tekstet litt frem og tilbake. Og Helge forstod at Michelle var alene i Bordaux. Hos en gammel dame. Et stykke utenfor Bordaux. Han skrev: «Jeg kommer!»

Julaften 2001. Michelle og Helge på midnattsmesse i Bordaux. Snøen laver ned i store filler. Som et flossteppe legger de seg på de store, gamle, ærverdige steinbygningene. Lysene fra franske julepyntede hjem sender et gyldent slør ut på de brosteinsbelagte gatene. Michelle og Helge pakker seg inn i ullfrakkene sine og ender opp på en bar. Alene, men sammen. I julen.

Det er her det starter. Denne julaften. På denne baren, i denne byen. De prater og prater og finner ut at de er like. De finner hverandre. Endelig kan de si drømmene sine høyt uten å dømmes. De snakker om å skape noe sammen, flytte sammen, reise sammen. Hjem til Helge. Hjem til Norge. Helge som har jobbet med briller, design og produktutvikling i mange år, Michelle som har lang erfaring med markedsføring av store internasjonale brands. De kunne få til noe sammen. De utfyller hverandre. De drømmer stort og de starter arbeidet med å få drømmen til å bli sann.

Foto: Tove Lise Mossestad

BB2R7010-1 BB2R7040-1-2 BB2R7043-1 BB2R6985-1 BB2R7078-1-2 BB2R7097-1

 

Verdens beste minne!

Det begynner å bli noen år siden jeg giftet meg og hadde utdrikningslag, men hver eneste dag blir jeg minnet om den dagen…Noen tenker kanskje at de aller helst vil glemme et utdrikningslag…. men mine venninner planlagte en aktivitet som gjorde at jeg fikk et varig minne. Og det er jeg så glad for!!! I glasshytten på Verftet ble det laget 14 glass. 14 personlige glass. 14 glass med 14 forskjellige signaturer. Et glass fra hver venninne. De glassene brukes hver dag, av liten og stor, til melk og til max, til hverdags og til fest. Og det er like koselig hver eneste gang når jeg sjekker i bunnen av glasset hvem som har laget det. De er ulike, de er unike, de er skjeve, de er håndlaget, spesielt til meg.

 

2015-10-26 18.15.21

2015-10-31 14.48.552015-10-31 14.44.11

Put a Kaibosh on it!

I dag gjorde jeg noe som er helt i tråd med filosofien til Kaibosh. Jeg kjøpte nemlig solbrillepar nr to denne sesongen. Kaibosh ønsker at folk skal tenke på briller og solbriller slik som vi tenker på klær og sko. Det er noe vi skaffer oss med jevne mellomrom. Brillene kan være med på å løfte et antrekk. Spisse et uttrykk. Man kan ha et par basebriller som går til det meste, og man kan ha briller som gjør litt mer ut av seg, er litt mer vågal og leken. Denne filosofien er fullt mulig å etterleve med prisene til Kaibosh. Tidligere i sommer kjøpte jeg noen sorte basebriller, de har omtrent ikke forlatt nesen min siden. Denne gangen ble det big and dusty pink! And I love it!

kaibosh 3

 

kaibosh

kaibsh 4

Lôkal

- strikkekontoret på Grünerløkka!

Strikk er hot, men hjemmestrikk er hottere! De som virkelig er god på å strikke kan trylle frem de kuleste plagg uten oppskrifter. Nå er det heldigvis sånn at noen av disse som er så flinke til å strikke tenker på oss som ikke er fullt så god til å strikke og gir oss tilgang på oppskrifter. Oppskrifter som er lettfattelige. Oppskrifter som resulterer i nydelige plagg. Oppskrifter som gir oss muligheten til å si: «har strikket an sjøl!»

Camilla Dingsøyr er damen bak Lôkal. Hun bor på Grünerløkka, har to barn og er utdannet Art Director fra Westerdales. Hun liker rene enkle snitt, skandinaviske designere som Hope, Acne, Filippa K er inspirasjonskilder. Men også de store motehusene som Marni, Chloe, Stella McCartney m.fl.

Stor, grov strikk. Oversized, sterke farger og striper er stikkord som passer bra på hennes design.

MONOKROME-designet er hennes personlige favoritt, en litt mer aparte design,. Sjekk ut alle de lekre plaggene på hjemmesiden hennes; http://www.lokal-osl.no/ . Jeg garanterer strikkedilla!
Disse bildene er tatt av Camilla Dingsøyr
lokal lokal 3 lokal 7 lokal 4 lokal 5 lokal 6 lokal 8 lokal 9 lokal 10 lokal 11 lokal 12 lokal 13

House of Bahus

På Bakkasundet i Austevoll ligger det et hus. Et skjønnhetshus. House of Bahus. Her finner du Mia og Beate. To kjendisstylister med årevis av erfaring fra bransjen, som ønsket å skape noe eget i hjembygden sin. De har laget nettbutikken House of Bahus som inneholder deres personlige favorittprodukter og kjendishemmeligheter. Nye og spennende produkter, ny teknologi, ingredienser og trender. I skjønnhetshuset på Bakkasundet kan du komme å få styling til alle anledninger og være med på kundekvelder, workshops og private makeup kurs.                                                                             House of bahus house of bahus 3     house of bahus 4 house of bahus 5

Drømmer om et badehotell….

Akkurat som i serien på tv2.  Fargene, klærne, frisyrene, interiøret og stranden – bare så utrolig nydelig!!

badehotellet 6 badehotellet 2 badehotellet 4 badehotellet 5 badehotellet 7 badehotellet 8 badehotellet 9 badehotellet 10 badehotellet 11 badehotellet 12 badehotellet 13 badehotellet 14 badehotellet 15 badehotellet

Loading...
X