Kategori: Vintage/loppis

Old – but still shiny and beautiful

Disse julekulene. Som jeg forsiktig pakker opp hvert eneste år. Omtenksomt innsvøpt i papir hver og en. Livredd for at enda en skal knuse. De er jo så skjøre og tynne. Så gamle at de sirlige mønstrene er slitt av. Men fremdeles er de skinnende blanke. Som små skatter. Små fargeklatter. Jeg tør ikke henge dem opp på treet, der små barnehender får fritt spillerom, der de drukner blant alle andre julekuler, kremmerhus, hjerter, glitter og lys. Nei, disse må henge høyt og alene. Høyt for at alle skal se dem, høyt for at ingen skal få tak i dem, alene for at ingen skal stjele oppmerksomheten de fortjener. Disse julekulene. Snart skal de pakkes ned igjen. Omtenksomt skal de svøpes inn i papir hver og en. Så skal de få hvile et helt år. Men først skal de spre nostalgi og julestemning. Høyt, høyt oppe.

2015-12-21 10.04.00 2015-12-21 10.04.09 2015-12-21 10.04.21 2015-12-21 10.04.30

Say hello to my vintage

Tro det eller ei, denne bakebollen er noe av det kjæreste jeg eier! Den har jeg fått av min mor, som har arvet den av sin mor, som har arvet den av sin mor. Til jul pleide mormor å lage pepperkakedeigen i denne, og til forskjell fra meg, som kjøper ferdige ikeadeiger, laget hun deigen kvelden i forveien slik at den skulle «sette seg» til dagen etter. At deigen skal «sette seg»  hæh….. tror kanskje ikke jeg har det uttrykket i mitt vokabular engang. Nei, her er det rett fra plastboksen og ut på kjøkkenbenken, raskt og effektivt…..Dagen etter, når hun skulle hente deigen og begynne selve bakingen, kunne hun se sporene etter små barnehender rundt hele kanten på bollen, snopesyke barnefingre som scoopet opp den ene smaksprøven etter den andre.

Sånne koselige historier. Sånne koselige minner. Gjør tingene våre til mer enn bare ting. De blir uerstattelige og de blir arvestykker. Nå nærmer julen seg og jeg skal bake masse! Riktignok med stor fare for at det blir ferdigdeiger i år også.

2015-11-12 12.28.18 2015-11-12 12.29.10 2015-11-12 12.29.36

Say hello to my vintage

Jeg samler på gamle, fine ting. Gamle tremøbler, porselen, stengods og glass. Noe er arvet, noe har jeg fått og noe har jeg funnet på loppemarkeder, i vintagebutikker og på markeder. Det er så vakkert når man klarer å blande de slitte, velbrukte og sjelfulle tingene med stram og minimalistisk design. I love it! Derfor blir det en ny fast post på bloggen fremover; Say hello to my vintage.

Denne benken. Skolebenken. Fra 1880. Har tatt i mot hundrevis av små, spente, nysgjerrige, viltre og lydige bergensbarn når de skulle lære seg å lese og skrive og regne. I dag står den i vår leilighet, ved vårt spisebord. Den tar fortsatt i mot mange. Denne benken.

benken 2

benken

 

 

Grieghallen – the place to be 16. – 18. oktober

INTERIØR- OG BOLIGMESSEN

Her kan du la deg inspirere og kjøpe interiørprodukter, fra vintage og secondhand til rykende fersk design, du får være med på workshops med Craft -a – noon og du får treffe blant annet disse folka:

 

Andreas Engesvik

Andreas Engesvik

Souk

souk stort

 

Ottogarden

ottogarden01

Jotun

jotun

Kirsten Visdal

Kirsten+Visdal

Helle Tjaberg

Helle Tjaberg

For å lese mer om messen, og kanskje for å finne ut hva Craft – a – noon betyr, sjekk ut messebloggen http://interiorogboligmessen.blogspot.no/

 

 

 

 

 

Krystall er tilbake

krystall 2 krystall 3 krystall 7 krystall 4 krystall 5krystall

Så da er det bare til å saumfare skap, loft og kjeller hos foreldre og besteforeldre. Noe krystallgreier finner du garantert!

Disse lekkerbiskene her har jeg gått og siklet på hos en antikvitetshandler i Bergen.

krystall 8

 

 

 

Vakker vintage

FullSizeRenderIMG_0074FullSizeRender (2)FullSizeRender (1)

Loading...
X